En härlig helg i Stockholm

Bilder, Resor / Permalink / 0
Nu är det här inlägget några veckor försenat men vad spelar det för roll?
 
Den 9 juni firade vi ett år tillsammans så för att göra det lite extra speciellt, samt att fly vardagen, bokade vi in en resa till Stockholm 7-9 juni.
Tog tåget på fredagen vid 09:30 och väl framme i The Capitol (ja jag refererar till The Hunger Games) låste vi in bagaget på T-Centralen och tog en promenad till en restaurang vi var på sist vi var i Stockholm i september, Pong Buffé, för att äta lunch. I deras lunchbuffé ingick det sushi, så ni kan ju få gissa vad jag åt mest av.
 
Efter lunchen vid ca 13:50 var det fortfarande ca 1 timme kvar till incheckning på hotellet vid 15:00 så vi gick till Kino. Där var vi också i höstas under våran dagstrip, en affär med allt sex-relaterat.
 
Jag hade valt hotellet för den här resan, First Hotel Norrtull i Vasastan. Jag och min gamla gymnasieklass bodde på samma hotell när vi var i Stockholm i slutet av april 2018. Incheckningen gick snabbt och smidigt och vi fick exakt samma rum som killarna i klassen hade! Vi duschade (behövdes kan jag säga, otrolig värme den helgen), bytte om och gick ut för att se stan och spela PokémonGO. Satt vid Nybrokajen en stund innan vi köpte Subway och drog oss tillbaka till hotellrummet för att vila.
 
(När vi blev fotobombade av Zara Larsson)
 
Lördagen bestämde vi oss för att gå på Gröna Lund. Kommer ärligt talat inte ihåg senast jag var där men tror inte det var mer än bara ett par år sen.
Tog spårvagnen ut till Djurgården och började med ca 30-40 min kö till Jetline. Vi åkte det mesta, han lyckades t.o.m övertala mig, som är relativt höjdrädd, att åka Eclipse. Lunch blev en slice pizza och slush som jag sen själv avslutade med sockervadd.
Efter ca 7-8 år gjorde jag dessutom comeback i Insane. Åkte den en gång för första gången 2011 eller 2012 och har inte vågat mig på den igen sen dess, förrän nu. Jag har iofs åkt en mindre zac-spin på Linnanmäki i Finland efter det men räknar inte med den eftersom den är, som sagt, mindre.
 
 
Senare under kvällen gick vi ut och åt på Pinchos på Norrlandsgatan. Till min stora besvikelse hade de inte garlic fried mushrooms men kunde iallafall beställa dumplings och för en gångs skull dricka alkohol, så jag klagar inte.
På vägen tillbaka till hotellet åkte vi våran första Uber. Tanken var att vi skulle gå men det regnade och ingen av oss var särskilt förberedd för det.
 
Tåget hem gick inte förrän 15:44 på söndag eftermiddag så vi stämde träff med två av mina kompisar från ett sommarläger och en av dem hade med sig sin pojkvän. Vi gjorde inget speciellt, förutom att tramsa runt på MediaMarkt i Gallerian, utan gick mest runt och tittade på folk och pratade.
Innan vi sa hej då köpte jag 4 rullar sushi från Sushirullen på Sergels torg inför resan hem. Kan ju säga att det var något av det bästa jag varit med om.
 
Med andra ord var det en perfekt helg som avslut på ett grymt år med min sambo.
 
Dothras chek. Hajas!
Till top