NärCon 2019

Fangirl, Resor / Permalink / 0
So ... Fredag eftermiddag när vi är påväg hem från jobbet bestämmer vi oss för att åka ner till Linköping och gå på NärCon eftersom vi ville göra något annat än att sitta hemma hela helgen.
Min bror som studerar nere i Linköping har ett studentrum som vi får sova i. Så vi bestämmer av vi ska åka någon gång runt 03:00 på lördag morgon. Resan skulle ta ca 4h och då är vi framme strax innan 08:00 och har på så sätt hela dagen på oss.
 
Vi tar en "power nap" mellan ca 22:00-02:30 och går sedan upp för att packa och förbereda avfärd. Jag hinner dessutom byta outfit minst 4 gånger för att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska ha på mig ... Spoiler, slutade med att jag hann byta outfit totalt 8 gånger på mindre än 24h.
 
Väl framme i Linköping parkerar vi vid universitetsområdet och går runt i nån timme för att se oss omkring. Runt 09:00-tiden går vi till McDonald's för att äta frukost och köpa något att dricka, började redan då bli otroligt varmt.
 
Något av det roligaste på NärCon var att gå runt och titta på alla cosplays, kände igen fler än jag hade förväntat mig och även lärt mig till nästa år vad en inte ska cosplaya, däribland Kirito, My Hero Academia och Spiderman då det var så sjukt många som gjorde det.
I övrigt såg jag en grym Xayah-cosplay, Khal Drogo & Khaleesi, Prince Leia (ja, den "manliga" versionen av Princess Leia) och en squad av Pool Party-skins från League of Legends.
 
När vi inte kollade på folk satt vi i en av datorsalarna och spelade League, åt sushi eller såg på SKC - Swedish Kpop Championship.
I övrigt köpte ett jättefint halsband med en härmskrika och en, ish, lolitaklänning i kimonostil som jag gick runt i halva dagen och kände mig som en jävla prinsessa! Min pojkvän köpte Super Smash Bros och en matchande controller till switchen samt en Zelda-nyckelring.
 
Vid ca 18:00 började vi dra oss hem upp till Dalarna igen men gjorde ett stopp i Motala först för att äta på Chop Chop. Bästa jag ätit sedan sushin den dagen, haha!
Kom hem strax innan midnatt och var i princip raka vägen i säng då.
 
Bild på mitt första möte med Totoro, den fantastiska Khal Drogo & Khaleesi-cosplayen samt min klänning finner ni på min Instagram.
 
Dothras chek. Hajas!
Till top